Organisatie   VluchtelingenWerk
Contact naam Carlijn French
  telefoon 0252 419 659 (di, do en vr)
  email cfrench@vluchtelingenwerk.nl
  website
Vacature   Maatschappelijk begeleiders
Plaats   Lisse
Maatschappelijke begeleiders; met spoed gezocht!

VluchtelingenWerk Nederland komt op voor de rechten van vluchtelingen en helpt hen bij het opbouwen van een nieuw bestaan in Nederland.  Wij doen ons werk met zo’n 550 medewerkers en 7.000 vrijwilligers in bijna alle gemeenten en alle asielzoekerscentra in Nederland.

Als een vluchteling mag blijven, dan helpen de vrijwilligers van VluchtelingenWerk Nederland bij de eerste noodzakelijke stappen in onze ingewikkelde maatschappij. Vluchtelingen spreken dan nog amper Nederlands, maar moeten wel in korte tijd ongelooflijk veel regelen. Er is een woning nodig, die ingericht moet worden en aangesloten op gas, water en licht. Er moet een inkomen komen en een bankrekening. Instanties moeten worden bezocht, verzekeringen worden afgesloten, huis- en tandarts worden gevonden. Dit is slechts een greep uit alle zaken die moeten worden geregeld als iemand een nieuwe start krijgt. Een nieuw bestaan opbouwen in een nieuw land valt niet mee. Dat geldt zeker voor een vluchteling, die vaak al een moeilijke periode achter de rug heeft en niet kan terugvallen op familie of vrienden. In dit doolhof wijzen vrijwilligers van VluchtelingenWerk vluchtelingen de weg naar instanties en bieden ondersteuning bij de inburgering en de eventuele aanvraag voor gezinshereniging.
Binnen onze vestigingen in de Duin&Bollenstreek (o.a. Lisse en Hillegom) verwelkomen wij heel graag nieuwe maatschappelijke begeleiders. Als maatschappelijk begeleider houd je je o.a. bezig met het leggen van contact (gesprek voeren, brieven schrijven), beheer (formulieren invullen, budgetbeheer), wonen (omgang met de buurt, energiebeheer), gezondheid (zorgstructuur, specifieke zorg), financiën (belasting, loon), onderwijs (contact met school van kinderen, eigen mogelijkheden), participatie (buurthuisactiviteiten, opbouw eigen netwerk), etc. Bent u geïnteresseerd in vluchtelingen en andere culturen, kunt u zich inleven in een ander, bent u praktisch ingesteld en bent u minimaal 1 dagdeel per week beschikbaar? Neem dan voor meer informatie of een kennismakingsgesprek contact op met Carlijn French via email of telefoon (zie boven).

We zien uw reactie graag tegemoet, bedankt!