Organisatie   Vluchtelingenwerk
Contact naam Behy Chegini
  telefoon  
  email bchegini@vluchtelingenwerk.nl
  website  
Vacature    
Plaats    
 
Vluchtelingenwerk kent een groot aantal vrijwilligers van allerlei leeftijden en achtergronden, een diverse club van enthousiaste en betrokken mensen.

Ben jij positief ingesteld, flexibel én vind je het leuk om vluchtelingen te ondersteunen bij het proces van integratie en participatie? Dan ben je bij ons van harte welkom!

Vluchtelingen Investeren in Participeren (VIP)

Al tijdens de inburgering nemen vluchtelingen actief deel aan de Nederlandse maatschappij – en in beperkte mate aan de arbeidsmarkt. Het project VIP biedt een trainingsprogramma aan waarbij vluchtelingen samen met participatiecoaches gericht toewerken naar actieve deelname op de Nederlandse arbeidsmarkt. Doel van VIP is om onze cliënten voor te bereiden op de Nederlandse arbeidsmarkt. Na afloop van het VIP traject zijn vluchtelingen beter in staat om zelfstandig en gericht op zoek te gaan naar een (on)betaalde baan of andere plek op de arbeidsmarkt.

Wat doen participatiecoaches?

De werkzaamheden binnen project VIP bestaan uit vijf hoofdonderdelen, waarbij jij als participatiecoach een belangrijke rol speelt:

1. Onder begeleiding van projectcoördinator afnemen van intakegesprekken met VIP kandidaten

2. Begeleiding tijdens de 8 trainingsmodules (1 dagdeel per week) waarbij de cliënt leert om o.a. een CV op te stellen, sollicitatiegesprekken te voeren, netwerken op te bouwen en actief op zoek te gaan naar snuffelstages, meeloopplekken, vrijwilligerswerk en/of verdiepingsstages

3. Begeleiding van vluchtelingen die de VIP training volgen en zoeken naar praktijkervaring plekken.

4. Begeleiding bij het opstellen van een ‘Ontwikkelingsplan.’  Al tijdens de modules wordt met de cliënt gesproken en gebrainstormd  over de praktische haalbaarheid van zijn/haar wensen en ervaringen- en omgezet in een concreet stappenplan gebaseerd op talenkennis, werkervaring etc.

5. Administratieve verwerking van intake, stappenplan en belangrijke zaken rondom de ontwikkelingen van de cliënt in ons Vluchtelingenwerk Volg Systeem (VVS)

Wat biedt Vluchtelingenwerk

Als arbeidscoach werk je nauw samen met de projectcoördinator op locatie. Daarnaast worden er 1x per twee maanden teamvergaderingen georganiseerd, waarbij je de kans krijgt om ervaringen te delen, andere arbeidscoaches te leren kennen en al je vragen te stellen. Daarnaast biedt werken voor Vluchtelingenwerk je de volgende meerwaarde:

– Uitdagend en zinvol werk

– Voldoening

– Interne, gratis trainingen en cursussen

– Een team van arbeidscoaches

– Netwerken

Werkervaring

Wat vragen wij?

– Affiniteit met vluchtelingen(werk)

– Geduld en empathisch vermogen

– Goed kunnen samenwerken in een team

– Kennis van de lokale arbeidsmarkt is een pre

Minimaal 1 dagdeel per week beschikbaar 

– Goede computervaardigheden

– Netwerken opbouwen

Ervaring met coaching en begeleiding

Aanmeldprocedure

Mocht je interesse hebben in deze vacature, neem dan contact op met: Behy Chegini, Projectcoördinator arbeidsparticipatie, bchegini@vluchtelingenwerk.nl

Vervolgens krijgt je een uitnodiging voor een kennismakingsgesprek op locatie.