Organisatie Welzijn Lisse
Contact naam WelzijnsKompas
telefoon 0252 757 100 (ma t/m vr ochtenden) 
email info@welzijnskompas.nl
website
Vacature Sportieve vrijwilligers voor duofiets
Plaats Lisse
WelzijnsKompas is voor Lisse op zoek naar sportieve fietsvrijwilligers, die het leuk vinden om samen met mensen die niet (meer) zelfstandig kunnen fietsen tochtjes op onze duofiets te maken. Alweer een aantal jaar toert de duofiets van WelzijnsKompas (sinds januari de nieuwe naam van Welzijn Lisse) door Lisse en omgeving. Onze vrijwilligers fietsen in elk seizoen, maar als straks de bollenvelden weer in bloei staan is het extra heerlijk om al rijdend samen te genieten van de kleurrijke omgeving. Op de duofiets zitten de bestuurder en de gast gezellig naast elkaar. Onze ervaring is dat de vrijwilligers hier net zoveel plezier aan beleven als de gasten.
Mini-vakantie Eén van onze fietsvrijwilligers is Danny van der Reep en zij kan dit beamen: “Het is een uitje voor degene met wie ik erop uit ga, maar iedere keer weer ook voor mij! Je bent er echt even helemaal tussenuit. Een mini-vakantie, noem ik het wel eens. Toen ik twee jaar geleden een oproep voor vrijwilligers voor de duofiets zag staan, wist ik direct dat dit vrijwilligerswerk op mijn lijf geschreven was. Ik ben sportief, ben graag buiten en wilde graag iets gaan betekenen voor mensen die door bijvoorbeeld ouderdom of een ziekte beperkt zijn geraakt.”
Elektrische fiets De duofiets is voorzien van elektrische trapondersteuning en versnellingen, die het fietsen gemakkelijk maken. De gast trapt mee naar vermogen. “Hoe lang een fietstocht duurt hangt af van wat iemand wil en wat hij of zij aan kan,” vertelt Danny verder. “Met de ene persoon fiets ik een uurtje, met iemand anders kan ik wel een paar uur onderweg zijn. De gast mag altijd kiezen waar we naar toe gaan en als die het aan mij over laat, kies ik een mooie route uit de velen die vanuit Lisse mogelijk zijn. Bijvoorbeeld door de duinen naar Langevelderslag of langs de Ringvaart naar de Kaag. Onderweg kletsen we over van alles en soms maken we onderweg een koffiestop.” We fietsen het hele jaar rond. Verschillende van onze gasten vinden het in de winter te koud om op pad te gaan, maar voor hen die graag willen blijven fietsen maken we een winterrooster.
Wat wij zoeken Wij zijn op zoek naar mensen met een goede conditie die geregeld een dagdeel beschikbaar zijn om met iemand een fietstochtje te maken. Afhankelijk van uw beschikbare tijd kunt u zich aanmelden voor bijvoorbeeld een ochtend per week of om de week. Als u zich aanmeldt volgt een kennismakingsgesprek en een proefrit om vertrouwd te raken met de duofiets. Lijkt het u een leuke en zinvolle uitdaging om met onze duofiets veelal ouderen in Lisse te laten bewegen en hen te laten genieten van samen fietsen? Meld u zich dan aan. Plezier en ontspanning, gezelligheid en sociaal contact staan voor zowel de vrijwilliger als de gast centraal.